< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

31 mei 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

Mogelijk groot verwantschapsonderzoek in cold case Nicky Verstappen

Het is 19 jaar geleden dat de toen 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide dood werd aangetroffen. Tot op de dag van vandaag is de zaak niet opgelost. DNA-verwantschapsonderzoek kan voor een doorbraak zorgen.
Lees meer op @NFI

NFI na bewogen maand aan de slag met veranderingen

Hard. Zo noemde waarnemend algemeen directeur Thieu Coffeng de conclusies in het rapport naar de organisatie- en managementcultuur bij het NFI daags na de presentatie ervan. “Maar desondanks ga ik met een positief gevoel naar het werk. Ik zie namelijk genoeg aanknopingspunten om met elkaar aan de slag te gaan.”
Lees meer op @NFI

Documentaire over Utrechtse serieverkrachter op tv

Het was jarenlang een groot raadsel. Wie was de man die in de omgeving van Utrecht vrouwen van hun fiets trok en hen misbruikte? Forensisch DNA-deskundige Ate Kloosterman vertelt over het onderzoek in deze jarenlange slepende zaak.
Lees meer op @NFI

NFI kan informatie uit NAND-flashgeheugen leesbaar maken

Het NFI heeft in een aantal zaken met succes informatie kunnen ontsluiten uit zogenoemd NAND-flashgeheugen van USB-sticks, telefoons en een tablet die waren beschadigd of beveiligd. Inmiddels is de methode ook toegepast in een aantal zaken van internationale samenwerkingspartners.
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag