< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

26 april 2017

Nieuws van het Nederlands Forensisch Instituut

Inhoudsopgave

Speurtocht naar familie leidt tot doorbraak cold cases

Bijna dertig jaar lang leverde een DNA-profiel van een spoor in een moordzaak uit de jaren ’90 geen enkel aanknopingspunt op voor het politieonderzoek. Totdat met de nieuwste technieken werd ingezoomd op het stukje DNA dat alleen van vader op zoon wordt overgedragen, het Y-chromosoom.
Lees meer op @NFI

‘Als de batterij leeg was, was je alles kwijt’

Forensisch hardware-onderzoekers uit tien landen kwamen begin april bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bijeen om samen nieuwe technieken te ontwikkelen om toegang te krijgen tot geheugenopslag van bijvoorbeeld mobiele telefoons of een auto. “Het is goed voor je netwerk. In al die landen staan we voor dezelfde uitdagingen.”
Lees meer op @NFI

Uitrol snelle drugsanalyse krijgt vorm

De politie in Oost-Brabant kan vanaf deze zomer drugs veel sneller testen. De eenheid is na Haaglanden en Noord-Nederland de derde waar de politie beschikking krijgt over NFiDENT. In de komende circa 1,5 jaar krijgen alle politie-eenheden de analyseapparatuur.
Lees meer op @NFI

Veilig onderzoek bij chemisch, biologisch of nucleair incident

Hoe stel je sporen veilig bij een incident waarbij mogelijk chemische, biologische, radiologische of nucleaire (CBRN) middelen zijn ingezet? Meer dan twintig Europese partijen buigen zich over deze vraag. “De volgende stap is dat we veel meer onderzoek op een plaats delict kunnen doen.”
Lees meer op @NFI

Colofon

Afdeling Communicatie NFI

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Adres

Laan van Ypenburg 6 
2497 GB Den Haag