Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Nationale politie

Jaargang 2012, Nummer 16, 21 december 2012

De nieuwsbrief nationale politie is is een elektronische nieuwsbrief van het ministerie van Veiligheid en Justitie over de vorming van de nationale politie. In de nieuwsbrief komen ook onderwerpen aan bod die gaan over veranderingen bij de huidige politieorganisatie. Rode draad is de bijdrage die ze leveren aan een veiliger Nederland.

Eerste Kamer akkoord met aanvullend wetsvoorstel nationale politie

ek2.jpg

De Eerste Kamer heeft dinsdag 18 december jl. de aanvullingswet nationale politie 33.368 (Wijziging van de Politiewet 2012 in verband met de positie van de korpschef en van de regioburgemeester alsmede enkele andere verbeteringen) plenair behandeld. De Kamer heeft het voorstel zonder stemming aangenomen.

Lees meer…

Deel top 61 voorgedragen voor benoeming

bouman2.jpg

Beoogd korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie maakt met genoegen bekend wie door Minister Opstelten bij Hare Majesteit de Koningin zijn voorgedragen voor benoeming in de eenheidsleiding of als (staf)directeur per 1 januari 2013.

Lees meer…

Hoofdlocaties nationale politie bekend

opstelten2.jpg

Het kabinet heeft onlangs een keuze gemaakt voor de hoofdlocaties van de nationale politie in de regionale eenheden. De hoofdlocaties worden: Groningen, Apeldoorn, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Den Bosch en Maastricht.

Lees meer…

Dick Heerschop benoemd tot CIO Nationale Politie

heerschop.jpg

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft Dick Heerschop benoemd tot Chief Information Officer (CIO) in de korpsleiding van de nieuwe Nationale Politie. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2013.

Lees meer…

Ceremonie start nationale politie

prinsjesdag208.jpg

Op 1 januari 2013 treedt de nieuwe Politiewet 2012 in werking. De nationale politie is daarmee een feit. Om deze mijlpaal te markeren is er op donderdagochtend 3 januari een ceremonie rond de start van de nationale politie in de Ridderzaal in Den Haag. Tijdens de ceremonie wordt de korpschef van de nationale politie, Gerard Bouman, beëdigd.

Lees meer…

Nieuwe directeur DG Politie

schaper_jw.jpg

Vandaag is de heer mr. J.W. (Jan Willem) Schaper benoemd tot directeur Politieel Beleid en Taakuitvoering (DG Politie) bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De heer Schaper (1969) is momenteel directeur Bestuursondersteuning bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarvoor was hij hoofd Bureau Secretaris-Generaal (2005-2011) en eerder hoofd Inhoudelijke Management Ondersteuning en hoofd Juridische Zaken en Analyse bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (2001-2005). De benoeming gaat in op 1 april 2013.

Lees meer…

Colofon

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Directoraat-generaal Politie
Interne bedrijfsvoering

Contact

Vragen over de inhoud van deze nieuwsbrief? Mail naar: nationale.politie@minvenj.nl

Aanmelden

Deze nieuwsbrief verschijnt periodiek. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.