Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 3, Nummer 3, 26 april 2016

De nieuwe Materieelgezien staat voor u klaar. Klik op een van de links in de inhoudsopgave hieronder.

Inhoudsopgave

Vermist

CSI bij DMO? Archieven en zaken van leven of dood? Ze lijken haast niet verder uit elkaar te kunnen liggen. Maar de afdeling Semi-statisch InformatieBeheer van JIVC ontpopte zich recent tot een spil in de oplossing van een heuse vermissingszaak.

Lees verder

Tweede leven Leo

 

Het doet toch een beetje pijn om ‘m weg te zien gaan, de Leopard 2A6. De tweede serie van 20 gevechtstanks vertrok van Vriezenveen op weg naar Finland. In totaal heeft dat land er 100 gekocht van Nederland. Luitenant-kolonel Henk Niks handelt de zaken af namens DMO.

Volg hier de reis van de Leopards

Toekomstbeeld

‘Later is al lang begonnen’ zong Het Klein Orkest ooit. Dat is meer dan waar, realiseerden de circa 500 bezoekers van het Singularity Symposium zich al snel. De toekomst dendert in sneltreinvaart over ons heen. Ook Defensie moet zich daar terdege op voorbereiden.

 

Lees en kijk hier verder

Wereldnieuws

De Verenigde Staten zijn ook met de toekomst bezig. In de rubriek Materieel Mondiaal dit keer experimenten met rotorcraft. Deze toestellen moeten in korte tijd grote aantallen militairen tegelijk kunnen verplaatsen. Verder materieelberichten uit onder meer Qatar, Australië en Bulgarije.

Reis mee naar verre landen

Meer dan 4 artikelen

De Materieelgezien heeft meer pagina’s. Alle artikelen zijn bereikbaar via de inhoudsopgave. Klik op het streepjessymbool linksboven op de voorpagina.

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

materieelgezien@mindef.nl

Defensie Materieel Organisatie

Materieelgezien is een uitgave van de Defensie Materieel Organisatie, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.