Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 3, Nummer 4, 14 juni 2016

De nieuwe Materieelgezien staat voor u klaar. Klik op een van de links in de inhoudsopgave hieronder.

Inhoudsopgave

Uitgeprutteld

De laatste Cheetah verlaat deze maand ons land. De pantserrups tegen luchtdoelen (PRTL) verkast naar Jordanië. DMO’s Rob Zijderveld toog naar het Midden-Oosten om een vuurtest mee te maken. Zoals altijd zette Gerrie Meijerink van Afstotingslocatie Vriezenveen met zijn ploeg de voertuigen klaar voor de overdracht.

Lees en kijk hier verder

Blij met brons

Onze verslaggever Ingmar Kooman en fotograaf Maartje Roos volgden de verrichtingen van de Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games in Orlando (VS). MS-patiënte sergeant-1 b.d. Kelly Gerritsen, oud-DMO, behaalde een overwinning op haarzelf en daarmee brons bij het indoorroeien. Een indringend portret.

Klik hier voor het interview

Toekomst

De verkenningen voor robotica kennen bijna geen grenzen. De Amerikaanse krijgsmacht is op zoek naar het voertuig van de toekomst, in Israël steelt de Dogo de show. In de rubriek Materieel Mondiaal deze keer ook aandacht voor de bestelling van 12 onderzeeboten door Australië en 2 nieuwe Russische pantservoertuigen.

Lees en kijk hier verder

Nieuwe poll

Materieelgezien wil graag weten wie haar lezers zijn en wat de wensen zijn. Daarom dit keer weer een poll waarvoor we vriendelijk uw medewerking vragen. Vul de poll hier in

Meer dan 4 artikelen

De Materieelgezien heeft meer pagina’s. Alle artikelen zijn bereikbaar via de inhoudsopgave. Klik op het streepjessymbool linksboven op de voorpagina. Of klik hier

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

materieelgezien@mindef.nl

Defensie Materieel Organisatie

Materieelgezien is een uitgave van de Defensie Materieel Organisatie, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.