< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

2 november 2017

Kei 4 is uit. Deze editie gaat over de voortdurende zoektocht naar de ideale werkomgeving van de rijksambtenaar, vroeger en nu.

Inhoudsopgave

Kei 4: Hoe wij zitten
Het Rijksvastgoedbedrijf denkt na over de toekomst van de werkomgeving van de rijksambtenaar en daagt ook jongeren uit om hun ideeën te geven. Volg in dit nummer Thomas van Dijk bij zijn zoektocht naar de ideale werkomgeving.

En verder in dit nummer:

Het mag wel wat persoonlijker
‘Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Leidt de theorie ook tot betere werkomgevingen? Hoe leggen we de verbinding met de stad? Waarnemend directeur Portefeuillestrategie en Portefeuillemanagement Allard Jolles van het Rijksvastgoedbedrijf draagt met zijn prikkelende vragen bij aan de discussie over de werkomgeving van de toekomst.

De Belastingsdienst experimenteert
In Overvecht en Apeldoorn zijn al experimenten met agile werken gestart: wendbaar en flexibel. Productmanagers Bert Wessels en Raymond Offermans vertellen wat de bedoeling is.

Werk je hier lekker?
‘Ik heb een locker, mijn laptop in m’n rugzak en ik vind altijd een plek, geen probleem.’ Enkele ‘bewoners’ van het net geopende rijkskantoor aan Rijnstraat 8 luchten het hart over hun nieuwe werkomgeving. ‘Jammer dat we hier niks meer mogen ophangen…’

Kantoor à la holle bolle Gijs
Robert Mollerus is senior huisvestings- en beleidsadviseur bij het directoraat-generaal Overheidsorganisatie (DGOO). DGOO maakt de regels voor kantoren. Samen met collega’s werkt Mollerus aan de Fysieke Werkomgeving Rijk (FWR).

Column
‘We zetten ergens een “leuk” stoeltje neer, zonder te checken of dat stoeltje lekker zit en of het op die plaats wel gebruikt zal worden. Iris Bakker promoveerde in 2014  aan de TU Delft op de relatie tussen de fysieke omgeving en kennisproductiviteit. Zij stelt in haar kritische column dat de “verdingde” aanpak bijdraagt aan een doodse omgeving”.

Toen en nu: een vleugje nostalgie
Van gehuld in sigarettenrook, omgeven door ratelende typmachines en rinkelende telefoons tot sportief trappend op een stoelfiets achter een bureau dat niet van jou is. Hoe hebben rijksambtenaren er de laatste eeuwen bij gezeten? Een kleine biografie van het rijkskantoor.

En zapp even door het laatste nieuws
* Krijgen gebouwen in de toekomst ook het stempel ‘Gezond’?
*  Waarvoor gaan we over 10 jaar naar kantoor?
* Kunst in het rijkskantoor verbindt. Het Rijksvastgoedbedrijf is de grootste opdrachtgever voor kunst in Nederland.
* Koning Willem Alexander opende het meest recente rijkskantoor in Den Haag.

Colofon

Kei staat voor kwaliteit en innovatie en drukt vastgoed uit in de meest letterlijke zin: vast en goed.
Abonneer u.

Kei komt tot stand onder redactie van het Rijksvastgoedbedrijf en verschijnt twee keer per jaar.

Heb je vragen, suggesties of ideeën? Mail onze redactie.