< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

20 oktober 2016

Stuur dit bericht a.u.b. door naar uw collega's en vakgenoten.

Inhoudsopgave

Kei 2: Verkoop

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt gebouwen en gronden van het Rijk. Dit jaar doet het Rijk waarschijnlijk 200 objecten van de hand met een geraamde opbrengst van meer dan €100 miljoen. Lees meer over de zoektocht naar nieuwe eigenaren in dit nieuwe  e-magazine voor onze relaties.

RVB zoekt durfinvesteerders

1000 vastgoedobjecten verkopen: ‘Waar mogelijk risico’s voor de markt beperken’, maar lef blijft nodig, zegt hoofd Verkoop Bonny Donders.

Uitgelicht: Te koop

De oude, ooit ‘humane’ Bijlmerbajes is te koop. Hij heeft wel cultuurhistorische waarde, maar hoeft niet behouden te blijven.

Tientallen woningen van Defensie op Curaçao en Aruba worden geveild.

De geur van kruit op het oude terrein van een militaire munitiefabriek bij Zaanstad is nog steeds te ruiken. Het terrein van HEMbrug met de prachtige monumentale gebouwen moet toegankelijk, veilig en aantrekkelijk worden, vindt ook de gemeente.

Koepel Arnhem kan enorme trekker worden

‘Een van de mooiste objecten die ik ooit in de verkoop had.’ Samen met ontwikkelmanager Thor Smits van de gemeente Arnhem verkent Kees Meereboer de mogelijkheden van de voormalige gevangenis.

Marinierskazerne weg uit Doorn

Projectleider Martine de Vaan zoekt samen met gemeente en provincie nu al draagvlak voor wat er met de marinierskazerne in Doorn gaat gebeuren als de mariniers over 5 á 6 jaar naar Vlissingen verhuizen ‘Hoe krijgt de militaire historie een plek op het terrein?’

Paleis Soestdijk: Op zoek naar beste eigenaar

Het is een wit sprookjespaleis, een publiekslieveling en staat middenin ‘t Gooi. Maar dat met de verkoop van Paleis Soestdijk het spreekwoordelijke schip met geld binnen zal varen, daarvan is waarschijnlijk geen sprake, zegt projectleider Marius van den Boogaart.

Uitgelicht: Verkocht

Oranje Bastion in Den Bosch is verkocht met de huurder er nog in. En eigenlijk vooral vanwege de parkeerplaatsen.  Maar het kantoor van Rijkswaterstaat mag er ook best zijn.

In het hartje van Deventer ligt het voormalige kantongerecht: twee fraaie rijksmonumentale panden met rococo-plafonds en 19e-eeuwse muurtekeningen. Dit voorjaar mocht de nieuwe eigenaar de sleutel in ontvangst nemen.

Vooral aantrekkelijk vanwege de ligging: het kantoor aan de Vuurtorenweg in Scheveningen. Het is verkocht om ruimte te maken voor wonen met uitzicht op zee. Mooooi.

Werk maken van restjes grond

Het Rijksvastgoedbedrijf maakt samen met Rijkswaterstaat werk van de overgebleven stukjes grond bij snelwegen. En dat levert flink wat geld op, vertelt Jan Noten.

Almere Oosterwold komt op stoom

Alles gaat anders bij Almere Oosterwold, vertelt projectleider Gerard Slingerland. Op dit terrein bouwen bewoners hun eigen woningen op maat. ‘Het Rijksvastgoedbedrijf is bij dit alles een natuurlijke partner’, zegt gebiedsregisseur Ivonne de Nood.

Tijdelijk verhuurd

Leon Grootkop zorgt ervoor dat lege kantoren tijdelijk verhuurd worden, want leegstand is de dood in de pot. Kijk maar naar het oude luchtmachtkantoor in Den Haag (nu vol beweging en muziek) en de oude gevangenis in Utrecht aan het Wolvenplein, nu De Vrije Wolf voor creatieve ondernemers

Colofon

Kei staat voor kwaliteit en innovatie en drukt vastgoed uit in de meest letterlijke zin: vast en goed.

Kei komt tot stand onder redactie van het Rijksvastgoedbedrijf en verschijnt onregelmatig. 'Verkoop' is de tweede uitgave.

Heb je vragen, suggesties of ideeën? Mail onze redactie.