Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

15 augustus 2017

Portaal Zakelijk: aantal online aanvragen van zakelijke klanten stijgt

Bijna een jaar na de invoering van een eigen online portaal voor zakelijke klanten (Portaal Zakelijk), stijgt het aantal klanten van de IND dat hiervan gebruik maakt flink. In deze special: hoe werkt het Portaal Zakelijk precies, wanneer kunt u deze gebruiken en wat zijn de voordelen van online indienen?

Inhoudsopgave

Portaal Zakelijk: aantal online aanvragen van zakelijke klanten stijgt

Zakelijke klanten kunnen aanvragen voor buitenlandse medewerkers online indienen in het Portaal Zakelijk. Het aantal klanten dat hiervan gebruik maakt, stijgt flink. Zo gaat het bij aanvragen voor wetenschappelijk personeel al om driekwart van alle aanvragen. Ook het aantal online aanvragen voor kennismigranten is gestegen naar meer dan 50% van het totaal. In de toekomst  wordt het aantal opties voor online aanvragen geleidelijk verder uitgebreid.

Voordelen van online indienen

Een aanvraag online indienen in het Portaal Zakelijk heeft een aantal voordelen. Dat u niet meer met losse papieren of documenten hoeft te werken bijvoorbeeld. De praktijk leert dat een online aanvraag in 6 minuten ingevuld kan zijn. Ook kunt u de status van uw aanvraag op elk moment inzien, waardoor de kans op fouten in de aanvraag afneemt.

Klanten zijn enthousiast over het gemak en de tijdwinst van online indienen. “Het digitaal aanvragen werkt erg snel,” zegt een medewerker van de Rijksuniversiteit Groningen over haar ervaringen. “Als je iets in je aanvraag wilt controleren, dan kan je het formulier er gelijk bij pakken. Dat is een fijne bevestiging.”

Hoe werkt online indienen?

Hoe werkt online indienen?
U kunt allerlei soorten aanvragen online indienen. In onderstaand overzicht ziet u voor welk verblijfsdoel u een online aanvraag kunt indienen en om welke acties het gaat:

______________________________________________

Overzicht van aanvragen en acties in Portaal Zakelijk:
 • Kennismigrant of wetenschappelijk onderzoeker (ook Engels)
  • Aanmelden en afmelden
  • Verlengen
  • Beperking wijzigen
  • Gezinsleden toevoegen: meereis, nareis en verlenging
 • (Erkend) referent: Arbeid in loondienst en wijziging positie
 • Richtlijn Intra Corporate Transferees: overplaatsing binnen een onderneming

_____________________________________________

Ook online een verblijfsvergunning aanvragen voor uw buitenlandse medewerkers? Ga dan naar Portaal Zakelijk. Daar kunt u inloggen met eHerkenning (digitale autorisatie) of, indien u nog daar nog geen gebruik van maakt, een eHerkenning account aanvragen.

Colofon

Postbus 5

9560 AA  TER APEL
arbeid@ind.minvenj.nl

De nieuwsbrief zakelijk

verschijnt elke twaalf weken