Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

13 oktober 2016

Beste lezer,

 

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat er een nieuwe editie van het E-zine EZ in Beeld uit is.Deze keer over voedsel. Hieronder een aantal artikelen met  een korte introductie.

 

Veel lees plezier gewenst!


Ministerie van Economische Zaken

 

Zeewier en algen als eiwitvervangers

Foto: Zeewieroogst

We kennen zeewier als voedselproduct al als het donkergroene omhulsel van sushi. Maar de komende jaren zullen meer voedselproducten uit zeewier en algen worden ontwikkeld.

Lees meer over eiwitvervangers in EZ in Beeld

'World Food Day' biedt publiek kijkje in de keuken

Foto: Logo World Food Day

Op World Food Day, op 16 oktober 2016, staan we wereldwijd stil bij voedselzekerheid voor een groeiende wereldbevolking. Rotterdam presenteert zich dan als internationale food hub. Voedselorganisaties - van kassen tot supermarkten - geven een kijkje achter de schermen.

Dat doen we als ministerie van EZ samen met bedrijfsleven, producenten, onderwijsinstellingen en One World, organisator van dit evenement.

Lees meer over World Food Day in EZ in Beeld

'Bestrijden voedselfraude lastige zaak'

Foto: inspecteurs van de NVWA

Waar geproduceerd en gehandeld wordt, wordt gesjoemeld en gefraudeerd. Dus ook in de voedselketen. De steeds ingewikkelder handelsketen maakt opsporing niet eenvoudig.

‘Het bestrijden van fraude is lastig als blijkt dat het vlees van één hamburger uit liefst 10 verschillende slachthuizen komt.’

Lees meer over bestrijding voedselfraude in EZ in Beeld

Colofon

Contact

Deze nieuwsbrief is een uitgaven van het Ministerie van Economische Zaken en verschijnt (aantal) keer per jaar. Heeft u vragen over de inhoud van de nieuwsbrief? Is er een onderwerp dat u graag terug wilt zien in een volgende editie? Neemt u dan contact met ons op via ezinbeeld@minez.nl