Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 1, Nummer 3, 29 april 2016

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) levert ICT en digitale diensten voor Economische Zaken en een aantal andere ministeries. We zetten onze kennis en ervaring in om de primaire processen van onze opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Zodat zij burgers en bedrijven in staat kunnen stellen eenvoudig, veilig en snel, langs digitale weg, hun weg te vinden in de maatschappij. Hoe wij dat doen laten we u graag zien in deze nieuwsbrief.

DICTU en Belastingdienst sluiten samenwerkingsovereenkomst

Het Centrum voor Infrastructuur & Exploitatie van de Belastingdienst en DICTU hebben onlangs een convenant afgesloten voor samenwerking op het gebied van Overheidsdatacenters (ODC) en ICT in Rijkskantoren.
Lees verder op het Rijksportaal...

DICTU app gelanceerd

DICTU is een moderne ICT-dienstverlener en anno 2016 ontwikkelen we dan ook de nodige apps voor onze klanten. Sinds kort is in de stores ook onze eigen app te vinden, bedoeld om DICTU te presenteren aan de omgeving, vacatures te tonen, verhalen te delen en actuele zaken voor het voetlicht te brengen. We zijn benieuwd naar je bevindingen!

EZ bedient ondernemers optimaal digitaal

Stel je voor: een overheid die alle ondernemers 24/7 van dienst is. Eenvoudig, eenduidig, betrouwbaar en veilig. Met 'single sign on' en alle voor de ondernemer relevante stukken snel in zijn of haar digitale postbus. Economische Zaken werkt 'onder de motorkap' aan voorzieningen die dit mogelijk moeten maken.
Lees verder op het Rijksportaal...

We zoeken nieuwe collega's!

We zijn hard op zoek naar nieuwe collega's. Op werkenvoornederland.nl vind je informatie over onze organisatie, enthousiasmerende verhalen van medewerkers en een overzicht van de vacatures.

De Rijkspas: een toekomstgerichte smartcard

Iedereen wil veilig en eenvoudig inloggen op zijn werkomgeving. Of het nu op kantoor is, thuis of onderweg, op een vaste computer of mobiel. De vernieuwde Rijkspas maakt dit mogelijk.
Lees verder op het Rijksportaal...

‘Het zijn best pittige exercities’

“Veel wetgeving is zo ingewikkeld beschreven dat een ondernemer vaak moeite heeft om te bepalen welke regels nu precies voor hem gelden. Laat staan dat hij weet wat hij concreet moet doen om deze wet na te leven. En dan komen wij om de hoek kijken met onze regelhulpen." Aan het woord is Dirk-Jan Schoneveld, programmamanager Regelhulp bij DICTU.
Lees verder op het Rijksportaal...

EZ Data Match verbindt ideeën, mensen en data

Stappen zetten op het gebied van samenwerking en innovatie met het gebruik van data. Of, zoals men het vorige maand formuleerde tijdens een bijeenkomst waarop de beste ideeën werden uitgekozen: 'EZ een boost geven met data'.
Meer informatie vind je in de laatste editie van de nieuwsbrief van EZ DataMatch.

Ook het lezen waard: dit artikel in Pulse, het e-zine van ICTU, over de 'dataficering' van de overheid.

Bezoek onze website en volg ons op Twitter en LinkedIn

DICTU op de voet volgen? Dan kan via Twitter, LinkedIn en onze website.

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgaven van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en verschijnt zes keer per jaar. Heeft u vragen over de inhoud van de nieuwsbrief? Is er een onderwerp dat u graag terug wilt zien in een volgende editie? Neemt u dan contact met ons op via communicatie@dictu.nl (Jasmien Kowsoleea, Hans van den Bosch en Pieter Grootendorst)