< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 73, Nummer 5, 31 mei 2017

Het meinummer van de Vliegende Hollander staat voor u klaar. Reportages en achtergronden vindt u door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Hoe ziet de toekomst eruit?

Dat weet niemand precies, maar op het jaarlijkse Air Power Symposium werd wel vooruitgekeken naar de 5e generatie luchtmacht. Wat zijn de uitdagingen op de weg naar de luchtmacht van de toekomst? Flink wat, want er moet veel gebeuren.

Beleef de dag hier terug

Onzichtbaar blijven voor de radar

Wat doe je als een oefening niet in het buitenland kan? Dan doe je het in eigen land en deels in België. Zo kwam de helikopteroefening TAC NL/TAC BE tot stand met als doel: ontwijken van vijandelijke radars. En dat geeft vliegers de nodige uitdagingen.

‘Normaal kijk je over een boom heen, nu er tegenaan’

Van duizenden granaten tot een Patriot

De grondgebonden luchtverdediging vierde deze maand haar eeuwfeest. De Vliegende Hollander blikt daarom terug op de bijdrage van de Koninklijke Luchtmacht aan de grond-luchtverdediging, vanaf de Koude Oorlog tot nu. Stap hier in de geschiedenis

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over het 10-jarig bestaan van het Europese ‘militaire reisbureau’ MCCE of hoe het de Groep Luchtmachtreserve in 2016 verging. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het meinummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.