< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 02, 8 maart 2017

Het nieuwe nummer van de Vliegende Hollander staat voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. Reportages, achtergronden en interviews vindt u door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Tanken in Koeweit

Het klinkt misschien tegenstrijdig om een tankvliegtuig naar een oliestaat te sturen. Maar de KDC-10 doet vanuit Koeweit belangrijk werk. Het vliegende pompstation vliegt 6 weken boven Irak en Syrië om toestellen van de coalitie een langere vliegduur te geven. “We vliegen boven vijandelijk gebied, pompen kerosine over in zwaarbewapende toestellen. Ons werk is nóóit normaal.”

‘We zijn een stille kracht op de achtergrond’

Back to the US of A

Door bezuinigingen en reorganisaties moest de F-16 gemeenschap 4 jaar wachten om weer in de Verenigde Staten te kunnen trainen. Dit voorjaar was het zover en waagden 6 stuks de grote oversteek. Samen met toestellen van het Nederlandse F-16’s Opleidingsdetachement op Tucson en de 2 F-35 van Edwards, vlogen ze dagelijks intensieve trainingen boven Arizona.

‘Door onze trainingsachterstand kunnen we ons hier pas echt voorbereiden op Red Flag’

Uitgevlogen

Na de Apaches in december, maakten de Chinooks in Mali vorige week hun laatste vlucht. “Onze inzet in Mali is superbelangrijk, maar er komt een tijd dat dat niet meer te combineren valt met onze training.” Ook voor de helikopterwereld breekt nu de tijd aan van het herstel brede inzetbaarheid.

‘Het moment om bij te leren is nu aangebroken’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over de All Sources Information Fusion Unit in Mali, de grote beurt die Apaches krijgen na hun Mali-inzet of het interview over de stand van zaken bij AIR . Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het februarinummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.