< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 11, 9 december 2016

Dit is het novembernummer van de Vliegende Hollander. Reportages, achtergronden en interviews staan voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. U vindt ze door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Dapper

Iets uitzonderlijks presteren. Dat is de voorwaarde voor het krijgen van een dapperheidsonderscheiding. Een 6-koppige Chinook-bemanning voldeed ruimschoots aan deze voorwaarde tijdens een ongeplande actie in 2009. 2 van hen kregen daarvoor het Vliegerkruis, evenzoveel het Kruis van Verdienste en 2 het Ereteken voor Verdienste in Goud.

‘We geloofden dat we dit konden en moesten doen.’

Champions league of hogeschool

Voor militaire helikoptervliegers en loadmasters is de Helicopter Weapon Instructor Course het hoogst haalbare. Tegelijk is de opleiding loodzwaar. De afronding ervan was tijdens de live firing op het Duitse oefengebied Bergen Hohne, de HWIC Strike. Tijdens deze climax leren helibemanningen uiteenlopende doelen ontwijken en elimineren.

Vlieg mee met tijdens de HWIC.

Night shift

Volledige getraindheid van vliegers betekent, behalve overdag, ook trainen in het donker. Het avondvliegprogramma voor de F-16 gemeenschap draait momenteel volop. Van eind oktober tot en met midden december kiezen er vrijwel dagelijks F-16’s op Leeuwarden en Volkel het luchtruim. Goed kunnen werken met Night Vision Goggles vergt namelijk veel oefening.

Stap mee het duister in.

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over de nieuwe onderkomens van de simulators van de C-130 en KDC-10. Kijk verder mee naar het nieuwe onderkomen van de militaire luchtverkeersleiders op Schiphol en hoe vliegbasis Woensdrecht drones ontvangt. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het novembernummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.