< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 73, Nummer 5, 7 juli 2017

De nieuwe Vliegende Hollander staat voor u klaar, vol met reportages en achtergronden. U vindt ze door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Klaar voor het geval dat

Aan de randen van Europa is het onrustig. Dat vraagt om een zeer snelle interventiemacht. Die is er in de vorm van de Very High Readiness Joint Task Force. Voor deze flitsmacht staan sinds 1 juli 4 F-16’s paraat op Leeuwarden. Binnen 10 dagen moeten ze missies kunnen vliegen, vanaf hun thuisbasis.

Kijk hier naar de gereedstellingsoefening

Speld in een hooiberg

Hoe vind je in miljoenen vierkante kilometers water een speedboot die drugs vervoert? De NH90-bemanning in het Caribisch Gebied weet het: dankzij de sensoren van de helikopter. Lees hier het verhaal van de tactical coordinator Friso. ‘Als we weten dat een drugstransport is vertrokken, dán vinden we ze.’

‘De NH90 is écht een verlengstuk van het schip’

Onder elkaar

Hoe kijken onderofficieren aan tegen hun positie in de Nederlandse krijgsmacht? Een goed onderwerp om een dag lang krijgsmachtbreed over te discussiëren. Daarvoor bood de Nationale Onderofficiersconferentie de kans. Lees hier hoe 3 luchtmachtmilitairen de dag beleefden. ‘Er zit veel potentie in het onderofficierskorps’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over het 50-jarig NAVO-hoofdkwartier in Brunssum, de regels van het handelen in militaire goederen, en een beeldverslag van de luchtmachtinbreng bij de Marinedagen en de Veteranendag. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het juninummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.