< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 10, 4 november 2016

Het oktobernummer van de Vliegende Hollander staat voor u klaar. Interviews, reportages en achtergronden wachten op u om gelezen en bekeken te worden. U vindt ze door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Roofdieren op zee

De Cougars van het 300 Squadron hebben inmiddels echte zeebenen. Dat toonden ze wederom tijdens de oefening Emerald Move in de Middellandse Zee. Vliegend vanaf amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam, namen ze ook een kijkje op aanzienlijk grotere amfibische carriers uit Italië en Spanje.

Ga mee aan boord.

Grootse herstelwerkzaamheden

Voor de inzetbaarheid van de luchtmacht is 2017 is een uiterst belangrijk jaar. De Directeuren Operaties en Materiële Instandhouding leggen duidelijk uit wat ze komend jaar en de jaren daarna gaan doen om de luchtmacht weer in de lucht te krijgen en te houden. Een verhaal dat duidelijkheid geeft over ops en log.

Lees hier over het herstel van Airpower.

Missile away!

Vuurwerk tijdens een gezamenlijke oefening van Duitse en Nederlandse Patriot-eenheden. Tientallen raketten gingen afgelopen maand op Kreta de lucht in tijdens een live firing exercise. Mét het gewenste resultaat: het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando en de SAM-wing 1 behaalden het ‘diploma’ initial operational capability’.

Beleef hier de live firing mee.

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over de 3 pijlers voor de komende jaren: inzetbaarheid, transitie en innovatie. Ook verhalen over het nieuwe boordwapen van de NH90 en nieuwe manier om de C-130 bij slecht weer in te zetten. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het oktobernummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.