< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 12-01, 27 januari 2017

Het gecombineerde december-januarinummer staat voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. Reportages, achtergronden en interviews vindt u door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Space

Een stapje verder. De luchtmacht kijkt tegenwoordig niet meer alleen naar de lucht, maar ook hoger: de ruimte. Binnen het CLSK is de ontwikkeling van een zogenoemde nanosatelliet gestart. Klein, relatief goedkoop en het zorgt voor onafhankelijkheid van derden. Space is al lang geen ‘ver van ons bed show’ meer.

‘Met een eigen satelliet heb je 24/7 wereldwijde dekking’

12 Stellingen

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt kijkt met frisse moed vooruit. Want de mindere periode lijkt nu toch echt achter ons te liggen. De kansen liggen in de toekomst, net als veel werk, want “we zijn er nog niet”. In 12 punten stelt de generaal wat 2017 ons graat brengen.

‘We hebben voorzichtig de weg omhoog te pakken – hoopgevend’

Luchtruimbewaking

Na ruim 10 jaar zijn Nederlandse F-16’s terug in Litouwen. Voor dezelfde taak: Baltic Air Policing, want Estland, Letland en Litouwen beschikken niet zelf over jachtvliegtuigen voor de Quick Reaction Alert. 4 maanden bewaakt Nederland daar het luchtruim, en al snel mogen ze echt aan de bak, zo blijkt.

‘Een interessante missie, zo vlakbij Rusland’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over de nieuwe simulators van de F-16, de gezamenlijke luchtverdediging van de Benelux en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Bart Hoitink die Defensie verlaat. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het december-januarinummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.