< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 09, 5 oktober 2016

De septembereditie van de Vliegende Hollander is uit.  Reportages, achtergronden en historische verhalen staan voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. U vindt ze door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Het water ín

Varen op het IJsselmeer is niet zo bijzonder, graven midden op het IJsselmeer wel. Toch was dat nodig om een neergestorte Wellington bommenwerper uit WO II te bergen. Een zeer bijzondere klus voor de Bergingsdienst van de KLu, explosievendeskundigen en identificatiespecialisten.

Doe een stap terug in de tijd.

Neergestort en dan?

Trainen om te overleven als je vliegtuig of helikopter is neergestort in de woestijn. Nederlandse en een aantal buitenlandse luchtvarenden deden dat in de Zuid-Spanje, terwijl het in september in Nederland soms tropisch warm was. Toch was onder de Spaanse zon de perfecte omgeving voor een desert-training.

Ga mee op survival.

Van nood een deugd maken

Voor alleen een jaarlijkse Market Garden-herdenkingsvlucht is het lastig om budget te vinden. Voor een daaraan gekoppelde oefening is dat er wel. Zo zag de oefening Falcon Leap het daglicht. Een bijzondere training voor vliegtuigbemanningen en veel parachutisten.

Kom mee aan boord.

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over het goede nieuws van Prinsjesdag, een laatste reis van veteranen van het 320 Squadron en hoe meteorologen het onberekenbare weer in Mali toch proberen te voorspellen. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het septembernummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.