< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 73, Nummer 3, 4 april 2017

De nieuwe Vliegende Hollander staat voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. U vindt de reportages en interviews door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Oefening der oefeningen

Red Flag is dé oefening voor een jachtvlieger. 4 jaar geleden was de luchtmacht er voor het laatst. Maar in het kader van herstel inzetbaarheid voor de F-16 is dit jaar weer ruimte gevonden in de oefenkalender. Met ruim 200 man en 10 F-16’s naar Amerika’s jachtvliegbasis nummer 1: Nellis

‘Dit is precies wat we nodig hebben voor ons herstel’

Natuurbeheer vanuit de lucht

Natuur en drones; het lijkt geen goede combinatie. In tegendeel, zo bewijzen 2 luchtmachtpioniers. Beide natuurbeheerders ontdekten dat ze met kleine drones de natuur juist veel beter en sneller in kaart kunnen brengen. Hun goede idee werd beloond met een ontwikkelingsbudget en uiteindelijk zelfs een onderscheiding.

‘Het lijkt makkelijk, maar vliegen met een drone is best lastig’

Team Litouwen

Wie doet eigenlijk wat bij de Baltic Air Policing in Litouwen? Tijd voor een dwarsdoorsnede van het detachement op de vliegbasis Siauliai. Van luchtverkeersleider tot sportinstructeur, van wachtcommandant Force Protection tot de flight chief weapons. En natuurlijk vliegers. Met 80 man en vrouw klaren ze de klus van de 43ste NAVO-rotatie. ‘Als ik iemand niet begrijp, haal ik er een vertaler bij’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over de oefening van de C-130 in Portugal Real Thaw of de maandelijkse serie over reservisten. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het maartnummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.