< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 72, Nummer 04, 4 mei 2017

Het nieuwe nummer van de Vliegende Hollander staat voor u klaar om gelezen en bekeken te worden. Reportages, achtergronden en interviews vindt u door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

C-17 brengt Chinook thuis

Heeft u een oversized pakket? Maar dan ook echt groot? Dan is de Heavy Airlift Wing uw partner. Kijk hoe de C-17 de laatste Nederlandse Chinook in Mali ophaalt. En dat niet vanaf een gladde baan, maar de dirt strip in het snikhete Gao.

Beleef de vlucht van de C-17 en haar bemanning mee

Frisian Flag-bloed

Zowel op Leeuwarden als ook op Nieuw Milligen: Frisian Flag-bloed stroomde in maart en april bij alle betrokkenen door de aderen. Dé jachtvliegoefening vraagt veel van iedereen, maar, ‘dit zijn écht de gave dingen om te doen’.

‘Jammer dat het maar 1 keer per jaar is’

Mayday! Mayday! Mayday!

Een F-16 vlieger heeft zich met zijn schietstoel gered. Vervelend boven de Noordzee, kritiek indien het een inzetgebied betreft. Redders zijn niet direct ter plaatse, maar een tankvliegtuig vaak wel. Kijk hier naar deze bijzondere recovery-operatie.

‘Net als in het echt een vlieger redden, trainen we eigenlijk nooit’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld verder over de European Air Refueling Training, de 75ste verjaardag van de Doolittle Raid of de Nederlandse luchtvaartindustrie. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het aprilnummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.