< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 73, Nummer 78, 30 augustus 2017

Het gecombineerde juli-augustusnummer van de Vliegende Hollander staat voor u klaar. Veel leesplezier met reportages, achtergronden en interviews die u vindt door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Europees warenhuis

De F-35 kost geld. Klopt. De F-35 levert geld op. Klopt ook. Zéker nu Nederland met het European Warehouse voor de F-35 een zeer grote order binnenhaalde. Op Woensdrecht komen namelijk alle reservedelen voor alle Europese F-35’s terecht. Nadat Nederland al eerder het motorenonderhoud binnenhaalde, is dit een nieuwe commerciële klapper.

‘Goed voor de werkgelegenheid en 100’en miljoenen omzet in de distributiesector’

Hogeschool voor vliegers

De Fighter Weapons Instructor Training, kortweg FWIT, is de gerenommeerde hogeschool voor F-16 vliegers. Dit jaar krijgen zij gezelschap van 4 Hercules-collega’s. Zij zijn de pioniers van de Transport Weapons Instructor Training. Een nieuwe opleiding voor wapeninstructeurs.

‘Een betere tactische opleiding voor KLu-vliegers bestaat simpelweg niet’

Zelf een vogel zijn

Vliegen als een vogel is een bekend begrip. Maar wat als je dat écht kunt doen? Apache-missieplanner sergeant Ines Heijs weet hoe dat is. Zij vliegt wekelijks zelf. Armen en benen vastgeketend in haar wingsuit. Geen bewegingsvrijheid, maar tegelijk alle vrijheid van de wereld. ‘In een vleermuispak door de lucht scheren’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld over het wat de 5e generatie luchtmacht inhoudt, hoe een vacuümoven de luchtmacht helpt besparen en over een oud-commandant die terugkijkt op 70 jaar luchtverkeersleiding, waarvan hij zelf 4 decennia meemaakte. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het juli-augustusnummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.