< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Jaargang 73, Nummer 9, 10 oktober 2017

De nieuwe de Vliegende Hollander staat voor u klaar, vol met reportages, achtergronden en interviews. U vindt ze door op 1 van de onderstaande links te klikken.

Inhoudsopgave

Sint-Maarten

Natuurgeweld kent vele vormen. Die kwamen allemaal samen tijdens orkaan Irma, die met name Sint-Maarten hard trof. Zo snel als kon, schoot Defensie te hulp, zowel vanaf Curaçao, als vanuit Nederland. Lees de ervaringen uit de eerste hulpverleningsweek vanuit de NH90, C-130 en KDC-10 en van luchtverkeersleiders, vrachtspecialisten en onderhoudspersoneel.

‘Het was alsof een straaljager buiten tegen het huis stond te brullen’

Nog steeds in Afghanistan

Afghanistan. Daar zit de luchtmacht toch al lang niet meer? Mis. Niet meer in de aantallen zoals jaren geleden, maar personeel zit er nog wel. De NAVO-missie Resolute Support in dat land is hier relatief onbekend. Ongeveer 100 Nederlandse militairen maken er deel van uit. Onder hen 3 luchtmachtdames die zich inzetten voor een veiliger Afghanistan.

‘Na een aanslag is het nu al 3 maanden rustig – gelukkig maar natuurlijk’

100-jarige

Met een herdenking, reünie en static- en vliegshow vierde de Marineluchtvaartdienst onlangs zijn eeuwfeest. De MLD heeft volgens commandeur Gerhard Polet een prima onderdak bij het Defensie Helikopter Commando, een luchtvaartfamilie. “Als ieder de ruimte krijgt het werk zoveel mogelijk op de eigen manier te doen, dan gaat het echt een succes worden.”
‘Eigen identiteit zorgt ervoor dat we goed zijn in het werk wat we doen’

Meer artikelen

In deze Vliegende Hollander staan uiteraard meer artikelen dan de 3 hierboven. Lees bijvoorbeeld verder over de 5e generatie luchtmacht en de 25e editie van de Veteranendag Koninklijke Luchtmacht. Deze verhalen en andere bereikt u via de inhoudsopgave. Klik daarvoor op de ‘hamburger’ – het streepjessymbool linksboven op iedere pagina – of op onderstaande link voor de indexpagina van het septembernummer.

Naar de indexpagina

Colofon

Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

vliegendehollander@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht

De Vliegende Hollander is een uitgave van de Koninklijke Luchtmacht, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.