Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen

< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Cultuur en Media

Jaargang 2010, Nummer 14, 1 juli 2010

Deze nieuwsbrief verschijnt zo'n 8 keer per jaar. Hij verschijnt niet in de maanden juli en augustus. Met de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen in het cultuur- en mediabeleid.

Algemeen

Samenwerking tussen omroep en cultuur

werkconferentie.jpg

“De banden tussen de cultuursector en de Publieke Omroep moeten sterker,” schreef toenmalig minister Plasterk in Kunst van Leven, gepubliceerd in de zomer van 2007. Deze band stond centraal tijdens de werkconferentie ‘Omroep en Cultuur’ die op 27 april jongstleden plaatsvond in Amsterdam.

Lees meer…

Alex van Warmerdam wint Johannes Vermeer Prijs 2010

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt kent de Johannes Vermeer Prijs 2010 toe aan Alex van Warmerdam: regisseur, theatermaker, beeldend kunstenaar, acteur en schrijver. De jury droeg hem voor vanwege de hoge kwaliteit van zijn gehele oeuvre.

Lees meer…

Een dagje lesgeven

Een bankier vertelt de leerlingen van scholengemeenschap Lelystad over de economische crisis. “Meneer, hoeveel verdient u nu eigenlijk?”

Lees meer…

MoMo in de praktijk

maquette_ank.jpg

Op 12 april vond in de Meelfabriek te Leiden de bijeenkomst MoMo in de praktijk plaats. MoMo (Modernisering van de Monumentenzorg) is een opstap naar nieuw monumentenbeleid.

Lees meer…

Onderzoekers bloggen over Van Goghs atelierpraktijk

Muriel Geldof - onderzoeker bij ICN

Het Van Gogh Museum, Shell en het Instituut Collectie Nederland bundelen de krachten in het project Van Goghs atelierpraktijk. De vorderingen in dit onderzoek zijn voor iedereen te volgen via de speciaal ontwikkelde weblog.

Lees meer…

Toonzaal

Vaas III (Lodewijk Linssen) en Combinatievaas (Marjolein Seegers)

Het ICN ontvangt veel verzoeken van ministeries voor de uitleen van kunstobjecten, om bijvoorbeeld werk- en vergaderruimtes mee in te richten. In de Toonzaal vindt u een keur aan kunstobjecten die binnen twee weken geleverd kunnen worden. In deze rubriek lichten we steeds een kunstwerk uit de Toonzaal toe. In deze editie twee vazen.

Lees meer…

Colofon

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Postbus 16375
2500 BJ Den Haag

Deze nieuwsbrief verschijnt zo'n 8 keer per jaar. Met de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen in het cultuur- en mediabeleid. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor bijdragen, mail dan naar: redactieCenM@minocw.nl.
Als u zich opgeeft als abonnee ontvangt u automatisch het meest recente nummer.

Wilt u zich abonneren op een nieuwsbrief, uw huidige abonnement opzeggen of wijzigen? Ga dan naar de pagina 'Abonneren' op deze website.