< Terug naar overzicht van deze nieuwsbrief

Aanval op Overval

Jaargang 1, Nummer 1, 10 oktober 2011

Magazine voor professionals die samenwerken aan de aanpak van roofovervallen.

E-magazine: Aanval op Overval

opstelten.jpg

Beste lezer,

Graag nodig ik u uit de eerste editie van 'Aanval op Overval' te bekijken. Een e-magazine dat elk half jaar uitkomt om u te informeren over alle acties tegen overvallen.

Zoals u weet heeft de bestrijding van overvallen in deze kabinetsperiode topprioriteit. Overvallen zijn schandelijke, laaghartige, brutale misdrijven met enorm ingrijpende gevolgen voor de slachtoffers. Daarom worden ze keihard aangepakt. Het e-magazine informeert u over de vorderingen, en u hoort de visies en ervaringen van betrokkenen bij de aanpak van overvallen.

BEKIJK HET MAGAZINE

Ivo Opstelten
Minister van Veiligheid en Justitie

Lees meer…

Aboutableb: "We zijn op de goede weg, maar tevreden: nee."

aboutaleb.jpg

"Het is toch verschrikkelijk als een cafetariahouder, taxichauffeur of juwelier een hard verdiende dagomzet - door een pistool op zijn hoofd - moet afstaan aan een overvaller." Burgemeester van Rotterdam en voorzitter van de Taskforce Overvallen Ahmed Aboutaleb kan er boos van worden en vertelt hoe hij het aantal overvallen drastisch wil terugdringen.

BEKIJK HET INTERVIEW

Extra maatregelen tegen overvallen tijdens donkere dagen

donkeredagen.jpg

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Een 'Donkere Dagen Offensief' met extra maatregelen helpt tegen bijvoorbeeld overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, vertelt.

Verder gaf Minister Opstelten op 10 oktober het startschot voor de nieuwe overheidscampagne 'Pak de overvaller. Pak je mobiel'. Via tv- en radiocommercials en de website nederlandveilig.nl worden getuigen van overvallen opgeroepen deze vast te leggen met hun mobiele telefoon en daarna 1-1-2 te bellen. Beeldmateriaal verhoogt de pakkans van overvallers flink.

ZIE MEER OVER HET DONKERE DAGEN OFFENSIEF

Aantal aanhoudingen en opgeloste zaken gaat de goede kant op

Overvallers worden steeds vaker gepakt door de inzet van een breed scala aan opsporingsmogelijkheden. Dit vergt een goede coördinatie tussen de verschillende politie-eenheden en de meldkamers. Jos van der Stap (KLPD) en Frans Pommer (OM) vertellen in een dubbelinterview over de samenwerking tussen politie en Openbaar Ministerie. En Minister Opstelten krijgt een demonstratie van de nieuwe inzet van politiehelikopters bij de opsporing van overvallers. 

Bekijk ook de nieuwe campagne ‘Een overvaller moet zitten. Toch?’ van stichting M. 'Aanval op Overval' was bij de lancering van de campagne.

BEKIJK HET DUBBELINTERVIEW

Gouden tips om een overval te voorkomen

winkel.jpg

Een overval valt nooit helemaal te voorkomen, maar als winkelier kunt u gelukkig zelf de nodige maatregelen nemen waarmee u de kans op een overval verkleint. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel heeft tien gouden tips voor winkeliers geformuleerd. Acht tips om een overval te voorkomen, twee wat te doen als u toch slachtoffer bent van een overval.

LEES DE TIPS

"Rustig blijven, doen wat ze zeggen"

snackbar.jpg

Fastfood ondernemer Pascal Groeneweg aan het Rotterdamse Prinsenplein is al drie keer overvallen. Hij vertelt aan 'Aanval op Overval' hoe hij dit heeft ervaren en welke maatregelen hij heeft genomen.  

LEES HET INTERVIEW

Feiten en cijfers over overvallen in Nederland

feitencijfers.jpg

Nederland wordt steeds veiliger. Dat blijkt onder andere uit het aantal overvallen dat plaatsvindt in Nederland. Dit daalt sinds 2009. Ook in de eerste acht maanden van 2011 is het aantal ten opzichte van 2010 weer aanzienlijk gedaald.

BEKIJK DE CIJFERS

Colofon

Het e-magazine ‘Aanval op Overval’ is een uitgave van het Programma Gewelddadige Vermogenscriminaliteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat programma richt zich op de bestrijding

van overvallen op bedrijven, woningovervallen en straatroof. Aanval op Overval informeert belangstellenden twee keer per jaar over de ontwikkelingen binnen het programma.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u was geabonneerd op de Veiligheidskrant van het programma Veiligheid begint bij Voorkomen.