Help

Op deze website vindt u nieuwsbrieven, e-mailattenderingen en persberichten van de Rijksoverheid.

Over deze site

Op abonneren.rijksoverheid.nl kunt u zich abonneren op nieuwsbrieven van de ministeries. En op termijn ook op nieuwsbrieven van overige organisaties van de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld uitvoeringsorganen en inspectiediensten.

Ook leest u op de website hoe u zich kunt aanmelden voor een e-mailattendering. Via e-mailattendering wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe informatie op een website. Deze service is op diverse websites van de Rijksoverheid beschikbaar, zoals op Rijksoverheid.nl.

Nieuwsbrieven

 • Aanmelden nieuwsbrief

  U kunt zich aanmelden voor een nieuwsbrief op de pagina Nieuwsbrieven. U kunt het aanbod van nieuwsbrieven filteren op afzender of op thema, zodat u gerichter een keuze kunt maken. U vindt bij elke nieuwsbrief achter het [?] een korte omschrijving van de nieuwsbrief.

 • Abonnement wijzigen of opzeggen

  Via de pagina Abonnementen beheren heeft u toegang tot uw persoonlijke beheerpagina. U kunt hier al uw abonnementen, zowel voor nieuwsbrieven als voor e-mailattenderingen wijzigen. Net als uw e-mailadres. Onderaan elke nieuwsbrief die u ontvangt, vindt u een link naar uw persoonlijke beheerpagina.

 • Archief

  Via Archief nieuwsbrieven kunt u eerder verschenen edities van nieuwsbrieven raadplegen. Niet alle nieuwsbrieven in het aanmeldoverzicht worden gearchiveerd.

E-mailattenderingen

 • Aanmelden e-mailattendering

  Bezoekt u een website van de Rijksoverheid en wilt u zich aanmelden voor een e-mailattendering? Ga naar het kopje ‘Blijf op de hoogte’ en klik op de aanmeldlink voor e-mailattendering. U bepaalt zelf over welke thema’s u op de hoogte wilt blijven. En u kunt aangeven wanneer u de berichten wilt ontvangen: direct, dagelijks, of wekelijks. Voorbeelden op de website Rijksoverheid.nl zijn: toespraken van Mark Rutte, reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en nieuwsberichten over het onderwerp Woningmarkt.

 • Abonnement wijzigen of opzeggen

  Via Abonnementen beheren heeft u toegang tot uw persoonlijke beheerpagina. Hierop staan uw abonnementen, zowel voor attenderingen als voor nieuwsbrieven. U kunt daar ook uw e-mailadres wijzigen. Onderaan elke e-mailattendering vindt u een link naar uw persoonlijke beheerpagina.

Persberichten

Voor pers en media heeft de Rijksoverheid een persberichtenservice ingericht. Zo blijft u op de hoogte van gepubliceerde persberichten van de ministeries en onderdelen daarvan. De persberichtenservice is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.

 • Registratie (aanmelden)

  Om persberichten van de Rijksoverheid te ontvangen, dient u zich op de pagina Aanmelden persberichtenservice te registreren. U maakt een persoonlijke account aan en krijgt dan toegang tot een persoonlijke RSS-feed. U kunt ook aangeven dat u de persberichten niet alleen via RSS, maar ook via e-mail wilt ontvangen.

 • Inloggen/uitloggen

  Om toegang te krijgen tot de persberichtenservice moet u inloggen met uw persoonlijke account. U maakt een account aan door u te registreren. Vergeet niet om weer uit te loggen als u bent ingelogd. U verkleint daarmee de kans op eventueel misbruik van uw persoonlijke account.

 • Abonnementen

  Bij uw registratie heeft u aangegeven welke persberichten van de Rijksoverheid uw wilt ontvangen. Eenmaal ingelogd op de persberichtenservice kunt u uw selectie eenvoudig wijzigen via de pagina Abonnementen.

 • Profiel

  Bij uw registratie heeft u een aantal gegevens achtergelaten (e-mailadres, wachtwoord en de naam van de organisatie waarvoor u werkt). Eenmaal ingelogd op de persberichtenservice kunt u deze gegevens eenvoudig wijzigen op de pagina Profiel.

 • Archief

  Als u met uw account bent ingelogd op de persberichtenservice, kunt u alle gearchiveerde persberichten van de Rijksoverheid raadplegen.

Vragen en opmerkingen

De website abonneren.rijksoverheid.nl is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Algemene Zaken. Het streven is de site zo volledig en gebruikersvriendelijk mogelijk te houden. De site is voortdurend in ontwikkeling. Vragen, opmerkingen en suggesties over de werking en vormgeving van de site kunt u indienen via het contactformulier.